JaSipos IT biztonsági és audit Kft +36 70 931-3439 info@jasipos.com

Ázsiai olajipari vállalatot készítettünk fel az európai vállalatcsoport által irányított auditra. Egy évvel korábban egy másik (ugyanazon vezetés által kontrollált) olajipari cégnél egy hasonló audit 42 informatikai hiányosságot tárt fel, amelyből 21 kritikus vagy magas besorolású volt. A velünk szemben támasztott elvárás, támogatásunk célja az volt, hogy az auditorok érkezésére az informatika és az IT biztonság színvonala lényegesen magasabb legyen, mint ami a korábban említett társvállalatnál volt, miközben a pénzügyi ráfordítás alacsony szinten marad.

A vállalat felkészítése során a helyi informatikusokkal a helyszínen közösen illetve távolról számos módosítást végeztünk valamint a helyszínen támogattuk az auditot és a jelentés egyeztetését.

A vállalatvezetés megelégedésére az audit 1 közepes és kettő alacsony kockázatú informatikai jellegű megállapítással zárult.

Az esetet több okból tartjuk fontosnak említeni: a felkérés jó példa arra, milyen helyzetben “jön jól” a segítségünk, illetve jól példázza azt is, milyen hatékonyságú a támogatásunk (93 százalékkal kevesebb megállapítás egy korábbi hasonló esethez képest, illetve a maradék megállapítások súlyossága is lényegesen alacsonyabb, mint amilyen hasonló helyzetben támogatásunk nélkül lett volna).