JaSipos IT biztonsági és audit Kft +36 70 931-3439 info@jasipos.com

Az üzleti tevékenység folytatása és az azt támogató informatikai eszközök működése során felmerülő kockázatokat megfelelő kezelését, elfogadható szinten tartását a felelős vállalkozói hozzáállás mellett a kockázatkezelés elvégzésére, módszerére vonatkozó számos jogszabály, szabvány is előírja.

A megfelelő kockázatelemzés, kockázatkezelés komoly anyagi előnyt jelenthet a vállalatoknak. Mi tudunk segíteni Önöknek, hogy a

  • kockázatfeltárás és a kockázatelemzés jogszabálynak, szabványnak megfelelő legyen, viszont Önök a gyakorlati tevékenységükben is előnynek érezzék, és a
  • kockázatkezelés szakmai hatékonysága mellett költséghatékony is legyen.

Egy országos szakmai szervezet konferenciáján hangzott el kérdésként a tanúsítványok megszerzéséről, kockázatok kezeléséről szóló előadásunk után:

„A hatóság számos kockázatot tárt fel a működésünk kapcsán. Mindegyik kockázatot meg kell szüntetnünk?”.

A válaszunk:

„Egyáltalán nem kötelező!”

Ha Önöknél is felmerült kérdés, javasoljuk, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy költséghatékony választ adhasson a kívülről felmerült igényekre. Ügyfeleinket a közös munka lezárása után sem hagyjuk magukra, így például az Önöket érintő hatósági, tanúsítói ellenőrzésen az általunk készített kockázatfeltárást, kockázatelemzést, kockázatkezelési tervet (amennyiben Ön igényli) előadjuk, „megvédjük”, az Önök érdekeit továbbra is képviseljük.

KAPCSOLATFELVÉTEL

A kockázatkezelés (maradva az informatikai kockázatoknál) sokkal többet jelent, mint magas költségen (CAPEX) bonyolult megoldások, eszközök, rendszerek beszerzését, amelyeket szintén magas költségen (OPEX) erre a célra újonnan felvett munkatársak fognak üzemeltetni és segítségükkel a vezetők felé végeláthatatlan, értelmezhetetlen jelentéseket gyártani vagy a vállalati üzemi rendszerekbe mindenféle monitorozó, naplózó megoldást illesztve az üzleti rendszerek működését használhatatlanná lassítani.

Természetesen a másik véglet sem megoldás, amikor úgynevezett adminisztratív kontrollokkal (szabályzatokkal) kerül szabályozásra minden feltárt kockázat.

Tapasztalatainkkal, gyakorlatban bevált megoldásokkal segíteni tudunk Önöknek megtalálni az arany középutat, amely kellően alacsony költséggel a hatóságok, tanúsítók, külföldi tulajdonosaik és mások számára is megfelelően kezeli az Önök tevékenysége során felmerülő kockázatokat (az informatikai és az üzleti kockázatokat egyaránt).

Lépjünk kapcsolatba most, kezdjünk el mihamarabb dolgozni az Önöknek kedvezőbb megoldásokon!

REFERENCIÁINK

KAPCSOLATFELVÉTEL