JaSipos IT biztonsági és audit Kft +36 70 931-3439 info@jasipos.com

Az Önök vállalata folyamatosan változó és szigorodó, komplex hazai és nemzetközi jogszabályi és külső/belső szabályozói környezetben működik. Szükséges, hogy a vállalat működése ezeknek az elvárásoknak megfelelő (compliance) legyen és adott esetben Önök ezt bizonyítani is tudják.

Példaként néhány jellemző terület, amelynek megfelelőségi (compliance) vizsgálatain támogattuk ügyfeleinket:

 • jogszabályi elvárásoknak megfelelésben (például 2013. évi L törvény, 42/2015 BM rendelet (korábban 77/2013 NFM rendelet), ágazati előírások stb.),
 • nemzeti banki (MNB) elvárásoknak megfelelésben, 
 • NAV elvárásoknak megfelelésben,  
 • NAV Vám- és pénzügyőrségi AEO elvárásoknak megfelelésben, a kapcsolódó tanúsítvány megszerzésében, megtartásában;
 • PCI DSS és/vagy kártyatársasági elvárásoknak megfelelésben, 
 • EU Reach direktíva (kémiai anyagok nyomkövetése) követelményeinek megfelelésben, 
 • NAIH elvárásoknak megfelelésben (adat- és információvédelmi auditoknál);
 • ISO27001 szabvány elvárásainak megfelelésben, 
 • egyéb hatósági elvárások ellenőrzésében, 
 • tulajdonosi és/vagy konszernszintű, vállalatcsoportszintű elvárásoknak megfelelésben,
 • belső ellenőri elvárásoknak megfelelésben.

Eddig több, mint 200 megfelelési (compliance) vizsgálat során támogattuk ügyfeleinket – közülük néhány jellemző esetet leírtunk a referenciáink között. 

REFERENCIÁINK

Ha az Önök vállalata, igazgatósága igazoltan meg kell, hogy feleljen bizonyos elvárásoknak, vegye fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Önnek, hogy az elvárások pontosan azonosításra kerüljenek valamint a megfelelés bizonyíthatóan igazolható legyen. Ez kiemelten fontos: a megfelelés önmagában kevés – azt bizonyítani is tudni kell!

A megfelelőség (compliance) vizsgálatra felkészülés sajátossága, hogy kiválóan ismerni kell azokat az elvárásokat, amelyekhez való megfelelést igazolni szükséges. Valójában a felkészítéshez nagyobb gyakorlat szükséges, mint a vizsgálathoz, hiszen a megfelelés csak akkor mondható ki, ha az elvárások teljesülnek (azaz egy „hibára hajtó” auditor már akkor célt érhet, ha akár egyetlen, kellő súlyosságú meg nem felelést talál).

A megfelelőségi (compliance) vizsgálatok jellegzetessége, hogy időről-időre megismétlésre kerülnek (a megfelelőség, compliance általában bizonyos időre vonatkozik, a kapott tanúsítványt, certificate-et rendszeresen meg kell újítani). Lényeges, hogy az egyszer már kimondott megfelelőség (compliance állapot) fenntartása, ismételt megállapítása ne terhelje feleslegesen az Önök vállalatát.

Felkészítésünk eredményeként az Önök vállalata oly módon tud megfelelni az elvárásoknak (a compliance elvárások olyképpen teljesülnek), hogy

 • az Önök szokásos tevékenysége zavartalanul folytatódhat, a munkavállalók napi tevékenységét nem szükséges „felborítani”,
 • a megfelelőséget ellenőrző auditorokat Önök bármely pillanatban nyugodtan várhatják, a megfelelőség (compliance) felülvizsgálat stresszmentesen történhet.

Érdekeit (kérésére) a megfelelőség ellenőrzése során is képviseljük, az Önök érdekeit képviselve kommunikálunk a megfelelőséget ellenőrző hatóság szakembereivel, auditoraival.

Vegye fel velünk a kapcsolatot most, hogy mihamarabb elkezdhessük az Önök vállalatának felkészítését a megfelelőségi (compliance) ellenőrzésekre! 

KAPCSOLATFELVÉTEL