JaSipos IT biztonsági és audit Kft +36 70 931-3439 info@jasipos.com

Betéti rendszert fejlesztettünk ki és vezettünk be magyarországi TOP3 pénzintézetben. A kifejlesztett banki informatikai rendszert 160 bankfiókban kb. 4000 felhasználó használta. Az általunk fejlesztett informatikai rendszerben nyilvántartott ügyfélkövetelés az implementáció idején kb. 160 milliárd forint volt (ez később jelentősen emelkedett).

A rendszer egyik előnye a rendkívül felhasználóbarát termékdefiniálás volt: paraméterezéssel kb. 5 perc alatt új terméket lehetett létrehozni, informatikai támogatás nélkül. Ez a nagymértékű rugalmasság a Bank számára jelentős költségelőnyt is jelentett: komoly fejlesztési költséget takarítottak meg azáltal, hogy az új termékek létrehozása nem igényelt sem belső, sem külső informatikai támogatást.

Az általunk kifejlesztett és bevezetett banki informatikai rendszer másik előnye a transzparens, prudens működése és ezáltal biztonságossága volt. A rendszerben végrehajtott valamennyi tranzakció valós időben (real time) követhető, monitorozható volt, bizonyos eseményekhez a rendszerben előre definiált riasztások voltak beállíthatóak (fraud patterns) amelyekhez megfelelő folyamatok kapcsolódtak, így az eseménykezelés az eseményt követően azonnal indult. A kifejlesztett, bevezetett banki informatikai rendszerben a bevezetést követő 3 éven belül nem fordult elő belső visszaélés (a rendszer további sorsát nem követtük). A megoldás szintén jelentős költségelőnyt jelentett: a pénzintézet logelemző rendszer (és a kapcsolódó licenc, implementálási és üzemeltetési költség) NÉLKÜL kezelhette a kiemelt figyelmet igénylő eseményeket.

A banki informatikai rendszer fejlesztése során a feladatunk kiterjedt

  • a Bank üzleti folyamatainak felmérésére, újratervezésére (ennek során például a 126 rendszeresen készülő belső jelentést, kimutatást 19-re sikerült redukálni),
  • az informatikai rendszer tervezésére, fejlesztésére,
  • a teljesen anonimizált ügyféladatokat tartalmazó tesztkörnyezet elkészítésére,
  • terheléses tesztek megtervezésére, elvégzésére,
  • pilot környezet kialakítására és üzemeltetésére,
  • a korábbi informatikai rendszerből az általunk fejlesztett új banki informatikai rendszerbe történő migráció előkészítésére, a migráció végrehajtásának koordinálására és a migrációs ellenőrzések második szintű ellenőrzésére,
  • a rendszert használó kb. 4000 banki ügyintéző (front office, middle office és back office dolgozók) képzésére,
  • a jelentésszolgálathoz és kontrollinghoz szükséges információk előkészítésére,
  • az üzemeltetési folyamatok kialakításának támogatására,
  • a rendszer indulását követő időszakban az első szintű, a későbbiekben a második szintű help desk feladatok ellátására.

Szép emlék, sok bankfiókban azóta is mosolyogva fogadnak, amikor ügyintézésre betérünk.

Önnek, Önöknek miben segíthetünk? Lépjünk kapcsolatba most!

KAPCSOLATFELVÉTEL