JaSipos IT biztonsági és audit Kft +36 70 931-3439 info@jasipos.com
Tanácsadás Kemény Dénes Informatikai Michelin Csillag

Informatikai tanácsadás

Informatikai tanácsadás versus vízilabda. Kemény Dénes előadásait mindig élmény hallgatni. A vízilabda válogatott elnöke, volt szövetségi kapitánya, három olimpiai aranyérem kovácsa a sporttapasztalatait rendszeresen megosztja különböző rendezvényeken – jelen esetben az ISACA éves konferenciáján. Számos alkalommal bólogattam: igen, mi is így járunk el, igen, ez nálunk is bevált. Frappáns meglátásai, aranyköpései leginkább az informatikai tanácsadás során használhatóak, ottani tevékenységünk kerül visszaigazolásra.

A válogatott felkészítése során elhangzott, hogy érezhetően javult az edzésmunka hatékonysága (az ugyanazon edzésmunka hatására elért fejlődés), amikor a sportolóknak részletesen elmagyarázta, mely gyakorlatra miért van szükség, a gyakorlat során milyen fiziológiai folyamatok mennek végbe, a gyakorlatoknak milyen hatása lesz, hol és mikor jelentkezik majd a fejlődés.

Tanácsadás során ugyanígy járunk el mi is. Ügyfeleink a saját területükön kiemelkedő szakemberek, komoly eredményeket értek el munkájuk során. Komolyan  tisztelem őket -általában nem könnyű meghozni a döntést, hogy a belső szakértelem mellé kívülről „importálnak” tudást és tapasztalatot (az erőforrás könnyebben elfogadható még önérzetesebb szakemberek számára is).

Az együttműködésünk akkor szokott igazán lendületet kapni, amikor elkezdünk közösen gondolkodni. Meghallgatjuk a feladat elvégzése vagy a probléma megszüntetése érdekében eddig tett intézkedéseket, elemezzük, mely akciót miért hajtották végre és az erőfeszítésnek milyen hatása volt majd megkérdezzük: „Mi a véleményük, ebben az esetben lehetne… ?” és ekkor vagy azonnali ötletelfogadás történik, vagy belekezdünk egy kölcsönös értelmezésbe, amely során részletesebben bemutatjuk, miért is tartanánk jó megoldásnak javaslatunkat, a javaslatunk megvalósítása milyen erőforrásokat igényel és cserébe mely területen milyen hatás várható – s természetesen ezt a véleményt mire alapozzuk (számítás, előzetes tapasztalat stb.). Feladatfüggő, mindez mennyi időt vesz igénybe – legutóbb kb. 20 perc alatt azonosítottuk azokat a pontokat, amelyek újragondolva ügyfelünk licencköltsége harmadára csökkenthető (ez  számunkra is rekordidő volt, de ettől eltekintve korántsem végnélküli beszélgetésekről van szó).

A sport és az informatikai tanácsadás azért bemutatja a különbséget is. A sportban az edző magyarázata után nincsen választás, azt végre kell hajtani. Az informatikai tanácsadásban a döntést mindig az ügyfél hozza, ha nem ért egyet a javaslatunkkal, azt tudomásul vesszük és a többi lehetőségből ajánlunk. A csúcsra több úton is el lehet jutni.  🙂

Nem, ez nem Kemény Dénestől származik. Ő azt mondta, hogy „ha akartad a biciklit, akkor pedálozzál„. S ezt látjuk magunk körül: akinek feladata van, igyekszik azt végrehajtani. Ha gondja van, segítséget kér. Az informatikai tanácsadás olyan, mint a célzott továbbképzés: az ügyfél a számára fontos területről kap információt azért, hogy a kapott javaslatokat érdemben elemezni, vizsgálni tudja, megalapozott döntést tudjon hozni.

Kemény Dénes elárulta, ő rendszeresen beült más edzők edzéseit megnézni és sokat tanult, vett át másoktól. „A továbbképzés nem ciki, ha ciki, ne mond el.” – tanácsolta. Szívünkből szólt: ha Önnek bármi információ, közös gondolkodás, célzott továbbképzés kell, hogy új szempontokat friss megközelítéssel elemezhessen annak érdekében, hogy megalapozott, vállalatát előrelendítő döntést hozzon, örömmel leszünk partnerek, diszkrét csendestársak benne. A döntést Ön hozza, partnerei, kollégái Önt fogják látni.

Sportról gasztronómiára váltva: Ön a szakács, mi az alapanyagot szállítjuk, a piacon mutatjuk meg a „tuti árusokat”. Ez olyan hozzájárulás, hogy meg sem kell említeni. A Michelin csillagot a szakácsok kapják.

Önöknek, Önnek segíthetünk egy informatikai „Michelin csillag” megszerzésében? Lépjünk kapcsolatba most!

REFERENCIÁINK

KAPCSOLATFELVÉTEL

Sipos János

CISA, CISM, CGEIT, CRISC, CFE, ITIL-F, ISO27001 Lead Auditor, Data privacy expert, CISO, CIO, engineer, economist

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .